+31 6 38191193 info@jegezondebaan.nl

Wandelcoaching in de Natuur

Wandelcoaching werkt! Dit is wetenschappelijk aangetoond. Je voelt je sneller ontspannen, je word meer helder en meer zelfverzekerd en bovendien is het gezond!

Wandelcoaching in de Natuur.

We voelen zelf eigenlijk al wel dat het buiten zijn in de natuur ons veel goed doet. We voelen ons vaak direct meer ontspannen en zijn even helemaal uit onze dagelijkse routine en ons drukke leven. Wetenschappelijk onderzoek toont ook echt aan dat de natuur ons goed doet. We zijn minder gestrest en kunnen ons beter concentreren en voelen ons simpelweg gezonder. Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg is een van de onderzoekers die hier veelvuldig onderzoek naar heeft gedaan.

De werking van wandel – natuurcoaching.

Bij wandelcoaching vinden de gesprekken tussen coach en coachee wandelend plaats, veelal op verschillende plekken in de natuur. Deze vorm van coaching biedt belangrijke voordelen ten opzichte van de coaching binnen. Wandelen in de natuur brengt stilte en rust in het hoofd en gaat verder dan het mentaal beredeneren zoals vaak het geval is bij coaching binnen, er komt een extra dimensie bij. Als je wandelt kom je in beweging, letterlijk en figuurlijk, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt gemakkelijker in beweging. Het fysieke element hierbij is een wezenlijk onderdeel. Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd geeft bovendien ruimte voor stiltes waardoor je beter je gevoel kan meenemen. Bij wandel- en natuurcoaching zit de kracht in de verschillende mogelijkheden zoals het gebruik van metaforen en symboliek. Door het werken vanuit de natuur verschijnen er altijd wel nieuwe aanknopingen om gebeurtenissen vanuit een ander perspectief te zien. De natuur werkt als spiegel, troost en inspireert.

Contact

Rob van Kesteren
Email: info@jegezondebaan.nl
Mob :+316 38191193