+31 6 38191193 info@jegezondebaan.nl

Baan je gezonde weg! Wandel, vind balans en je ware talent.

Over JeGezondeBaan & Wandelcoaching

JeGezondeBaan gaat over meer dan het hebben van een baan. Het gaat ook over zingeving, drijfveren, talenten en je verbinden met jouwe unieke kernkwaliteiten. We gaan samen onderzoeken wat voor jou een gezonde en een leuke baan is of zinvolle invulling van je dag.
Ik help je een gezonde weg te banen naar de baan of activiteiten die bij je passen en die helemaal van binnen uit jou komen! Hierbij kunnen wij de natuur inzetten. De natuur heeft geen oordeel. Dat is heel bevrijdend.
Je kunt zijn wie je werkelijk bent.

Lees hier meer over JeGezondeBaan

Herstelwandelingen

Hoe hervind jij je balans ?

Samen gaan we tijdens het wandelen al coachend op zoek naar het hervinden van jouw balans. Om alles goed te kunnen verwerken en hiermee je herstel te ondersteunen kan het tijdens of na een periode van ziekte heel zinvol zijn om terug te kijken en alle gebeurtenissen te verwerken, de dingen op een rij zetten. Hierdoor word je niet meer vastgehouden in het verleden. Vervolgens kun je een nieuwe koers bepalen zodat je weer vooruit kunt met je leven.

Lees hier meer over Herstelwandelingen

 

Waarom wandelen in de natuur?

Je voelt je sneller ontspannen in de natuur, je wordt creatiever en meer helder van geest. Je voelt je gezonder en je bent even helemaal uit de dagelijkse routine van je leven. Wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat de natuur ons verschillende positieve effecten biedt. We zijn minder gestrest en kunnen ons beter concentreren en voelen ons simpelweg gezonder. Omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg is een van de onderzoekers die hier veelvuldig onderzoek naar heeft gedaan.

Positieve effecten van coachwandelingen in de natuur:

  • Je krijgt je keuzes helder
  • Je energie verbetert
  • Je ervaart meer innerlijke rust en ruimte
  • Je ervaart weer meer creativiteit
  • Je voelt je gezonder en vitaler

Hoe wandel – en natuurcoaching werkt.

Bij wandelcoaching vinden de gesprekken wandelend plaats, dat kan op verschillende plekken in de natuur. Bij deze vorm van gespreksvoering biedt belangrijke voordelen ten opzichte van het hebben van gesprekken binnen. Wandelen in de natuur brengt stilte en rust in het hoofd en gaat verder dan het mentaal beredeneren zoals vaak het geval is bij coaching binnen, er komt een extra dimensie bij. Als je wandelt kom je in beweging, letterlijk en figuurlijk. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt gemakkelijker in beweging, het is meer ongedwongen en neemt eventuele remmingen weg. Het fysieke element hierbij is een wezenlijk onderdeel. Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd geeft bovendien ruimte voor stiltes waardoor je beter je gevoel kan meenemen. Bij wandel- en natuurcoaching zit de kracht in de verschillende mogelijkheden zoals het gebruik van metaforen en symboliek. Door het werken vanuit de natuur ‘verschijnen’ er altijd wel nieuwe aanknopingen om gebeurtenissen vanuit een ander perspectief te zien. De natuur inspireert, troost en werkt als spiegel.

Contact:

Aanvraag kennismakingswandeling.

Rob van Kesteren
Email: info@jegezondebaan.nl
Tel : 06 38191193

KvK 64037193

JeGezondeBaan is aangesloten bij:

BIHG-v10-logo-outlines

Beter in het Groen

JeGezondeBaan is lid van:

logo

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking en wandeling.
Kijk voor ervaringen van coachklanten met JeGezondeBaan.

Privacy Verklaring AVG:    https://jegezondebaan.nl/jegezondebaan.nl/privacy-verklaring-avg/