+31 6 38191193 info@jegezondebaan.nl

Ervaringen

Een aantal ervaringen van coachklanten:

Ik heb Rob leren kennen als iemand die:

  1. Nuchter is zonder aan de oppervlakte te blijven.
  2. Voortdurend op zoek is naar wat de ander nodig heeft, en in staat is te schakelen om hierop af te stemmen.
  3. Goed luistert en tegelijk zijn mening durft te geven.
  4. Zijn eigen ervaringen en wijsheid meeneemt in wat hij doet.
  5. Belicht wat onderbelicht was.

Dit alles maakt het gesprek met hem tot een waardevolle ervaring. Tijdens de wandeling  voelde ik al snel hoe vastgeroeste dingen in beweging begonnen te komen.

Christof

Rob heb ik als collega natuurcoach leren kennen als iemand die in zijn kracht staat als hij vanuit zijn ruimte en ervaring kan delen. Als een vriendelijke en behulpzame persoon.
In een voor mij moeilijke periode heeft hij een aantal keer een stukje met me meegelopen.
Ik ervaar hem als iemand die ruimte kan geven aan het accepteren van de situatie en daarbij naar boven komende gevoelens zoals deze zijn. Door hierbij stil te staan, te luisteren en samen vatten wat hij hoort en ziet kan bij de ander ook weer ruimte ontstaan en een volgende stap gezet worden. Een fijn persoon en coach!

 Marieke

Omdat ik aan het dubben was of mijn carrière mij nog bood wat ik wilde, was ik op zoek naar meer inzicht. Op advies van mijn vrouw een coachstraject bij Rob gevolgd. In eerste instantie was ik wat sceptisch over het concept wandelcoaching. Het woord wandelcoaching riep beelden op van sandalen en wollen sokken. Ik ben een redelijk nuchter persoon en was bang dat wandelcoaching te zweverig zou zijn. Dit bleek echt een compleet verkeerde aanname. Ik heb gemerkt dat wandelen (in de natuur) juist de omgekeerde uitwerking van zweverig op mij had. Door de combinatie van een rustige omgeving en lichamelijke inspanning kon ik goed bij mijzelf te raden gaan wat ik wilde en wat ik belangrijk vond. Dit was overigens niet gelukt zonder de oprecht geïnteresseerde en soms kritische vragen van Rob. Na vier sessies heb ik meer inzicht in mijn interesses, talenten en uitdagingen gekregen. Met de kennis die ik tijdens het wandelen heb opgedaan ben ik nu meer gericht aan het solliciteren, op weg naar mijn ideale baan. Dit traject heeft mij zeer geholpen.

Bernd

Wandelen in de natuur zorgde bij mij voor onthaasting en daadwerkelijke ontspanning van mijn lijf. Naast de voordelen die het buiten zijn in de natuur mij bied, vind ik wandelen met Rob zeer prettig. Rob brengt rust en humor met zich mee. Daarbij komt dat mijn ervaring met Rob is dat hij zeer goed luistert naar wat je zegt en wat er voor mij uitspringt is dat hij door zijn vraagstelling en observaties feilloos tot de kern komt in het verhaal dat je vertelt. Zo raakt hij, in combinatie met het bewegen in de vrije natuur, niet alleen de kern van een mogelijk probleem of thema wat er bij je speelt aan maar door deze spiegeling kreeg ik ook inzichten waar ik wat mee kon. Het letterlijk in beweging zijn, het gebruik van de natuur als spiegel, begeleid door een deskundige wandelcoach, de fijne afstemming en de open en gelijkwaardige benadering maakt dat Rob mij een aantal zeer fijne en effectieve ervaringen heeft bezorgd die mij verder op weg hebben geholpen in mijn eigen persoonlijke proces. Dank Rob.

Roel

Flexibele coach die mij geïnspireerd heeft om een en ander weer op de rit te krijgen en bepaalde dingen weer aan te pakken! Jij was de deur naar een hoop positiviteit ! Ik was dan wel niet zo van de opdrachten maar gewoon het praten met jou en het wandelen in een mooi gebied hebben me heel goed gedaan!

Maartje

Met Rob heb ik een eerste afspraak gemaakt, omdat ik “vol” zat met verhaal en emotie. De onrust zat in mijn lijf en intuïtief voelde ik dat ik moest bewegen om me daarvan te bevrijden. Met Rob leerde ik om gebruik te maken van de natuur, door middel van wandelingen, om meer zicht te krijgen op mijn problemen. Daardoor kreeg ik handvatten om ermee aan de slag te gaan. De gesprekken beklijven. Het heeft voor mij te maken met de juiste afstand, de plek, het gevoel van vertrouwen, uitgenodigd worden….dat impliceert voor mij dat ik er toe doe! Ik ben stapsgewijs verder gekomen, de gesprekken hebben mij op gang geholpen om een nieuwe weg in te slaan. Nogmaals bedankt Rob.

Mieke

Doordat ik ernstig ziek ben geweest en een aantal operaties achter de rug had was ik lichamelijk erg uitgeput. De energie was ver te zoeken! Graag wilde ik weer wat gaan wandelen, maar had geen zelfvertrouwen meer. Rob heeft mij geleerd om kleine stapjes te maken, niet teveel hooi op de vork te nemen en om te accepteren dat het soms niet sneller kan. Het was goed dat ik mijn gevoelens bespreekbaar kon maken. Zo heb ik mijn beperkingen kunnen accepteren. En uiteindelijk kon ik ook mijn grenzen verleggen door de energie die je krijgt uit de pracht van de natuur! Nu heb ik al weer 2x alleen gewandeld!

Marion

Rob heeft mij enorm geholpen om mijn leven weer op de rit te krijgen. Ik zat vast in een depressie en passiviteit, wist geen richting te geven aan mijn toekomst. Door de wandelingen en oefeningen die hij aanbood, hebben we samen gekeken naar wat ik nou echt wil, en wat de mogelijkheden. Zijn positiviteit was aanstekelijk, ik merkte dat ik er veel kracht uit haalde en dat ik na de wandelingen zin had om dingen te gaan ondernemen. Ik ben nu veel opmerkzamer, en kan meer genieten. De natuurgebieden waar we wandelden, kon ik in het begin niet eens opmerken. Rob heeft me meer bewust gemaakt van mijn omgeving en mijn beleving hiervan. Ik ben erg blij met de resultaten, en verbaasd over hoe snel het ging. Ik had nog nooit gehoord van wandelcoaching, maar ben nu erg blij dat ik er kennis mee heb gemaakt!

Evelien